Andreea Felescu, Vila OPT: Pandemia vine cu schimbări majore, atât în comportamentul călătorului, cât și al serviciilor oferite de un hotel

Vila OPT este unul dintre cele mai recente proiecte de web development și marketing digital ale Uppercase – Peregrin Digital și, totodată, una dintre cele mai reușite dezvoltări hoteliere ale anului trecut. O vilă veche de pe strada Ion Lahovari din centrul vechi al Constanței a fost readusă la viață și transformată într-un boutique hotel spectaculos, în care camerele au design unic, pereții sunt opere de artă iar parfumul de cameră și cosmeticele pentru baie au fost create, special pentru hotel, într-una dintre cele mai renumite parfumerii florentine.

Am întrebat-o pe dna Andreea Felescu, proprietar al hotelului Vila OPT, câte ceva despre deschiderea hotelului și despre strategiile adoptate pentru a trece cu bine peste această perioadă. 

Ați deschis vara trecută. Pandemia a adus schimbări în tipul de clienți pe care îl voiați pentru Vila OPT?

Într-adevăr, Vila OPT și-a deschis porțile anul trecut în vară, în plină pandemie. A fost un an dificil pentru industria turismului. Pentru noi cu atât mai mult, fiind și la început de drum, fără o bază de clienți în spate. Tipul de clienți vizați nu s-a schimbat, ci doar gradul de ocupare preconizat. Procentul de turiști străini a fost foarte mic, ca urmare a restricțiilor impuse în perioada pandemiei COVID, dar și a reticenței consumatorilor de a călători.

Cine sunt clienții hotelului și cum sunt aceștia diferiți de tipul de client pre-pandemie?

Clienții hotelului sunt atât clienți bussines cât și leisure. Cu siguranță, această pandemie vine cu schimbări majore, atât în comportamentul călătorului, cât și al serviciilor oferite de un hotel. Oaspeții sunt mult mai preocupați de standardele de curățenie, iar alegerea unui spațiu de cazare se face mult mai atent.

Care sunt preferințele clienților și cum aleg acum turiștii locul unde se cazează?

Turismul este unul dintre cele mai afectate sectoare, dar, cu toate acestea, românii nu și-au pierdut apetitul pentru călătorii. Au optat, mai degrabă, pentru vacanțe în țară, în destinații aproape de casă, hoteluri mici sau situate în regiuni izolate, apartamente și vile de vacanță, cu posibilitatea anulării acestora fără penalizări. Online-ul a devenit, probabil, cel mai important pion în industrie, afacerile din domeniul ospitalității orientându-se din ce în ce mai mult spre această direcție.

Care sunt beneficiile principale pe care le caută acești clienți la hotelul dvs. și de ce credeți că îl preferă altor hoteluri?

Ne bucurăm de fiecare dată când clienții se reîntorc sau primim recenzii frumoase din partea acestora. Localizarea vilei este foarte apreciată de către clienții noștri. Vila OPT este situată pe o străduță liniștită în centrul orașului Constanța, aproape de toate punctele de interes turistic, dar și de plajă. Arhitectura clădirii și designul unic al camerelor fac, cu siguranță, diferența față de hotelurile din zonă.

Serviciile sunt personalizate în funcție de nevoile fiecărui oaspete. Încercăm să le oferim tot suportul pe întreaga perioadă a șederii, iar oaspeții ne spun că se simt ca acasă! Fiind un hotel mic și flexibil, putem să oferim acest lucru, și o facem cu plăcere. Un alt aspect foarte apreciat al hotelului este curățenia, iar asta ne ajută în contextul actual, când oaspeții au încredere și aleg, în continuare, să se cazeze la Vila OPT.

Ați adăugat noi servicii, facilități sau discounturi pentru a atrage turiștii? Care sunt cele mai atractive pentru aceștia?

Pentru a reduce interacțiunea directă cu personalul de la recepție, am implementat un sistem de check-in, check-out și plată online. Având în vedere aceste circumstanțe unice, am schimbat politica de anulare și flexibilitatea rezervarilor, astfel încât clientul poate să anuleze gratuit cu până la două zile înaintea sosirii. Ne-am preocupat în permanență să oferim clienților noștri servicii impecabile de cazare, momente unice pentru ocazii speciale și să venim întotdeauna în întâmpinarea lor cu discounturi la cazare sau pachete atractive: City Break, Long Stay, Romantic Weekend, Business Offer, Christmas Offer, Valentine’s Day.

Cum comunicați măsurile de siguranță anti covid înainte de rezervarea cazării?

Încă de la începutul epidemiei Covid au fost luate o serie de măsuri de prevenție și igienă, astfel încât oaspeții noștri să se simtă în siguranță. Aceste măsuri sunt aduse la cunoștința clienților prin intermediul site-ului și a sistemului de rezervări.

Dar în timpul șederii?

Mesaje cu măsurile de prevenție se găsesc încă de la intrarea în recepție.

Ce mijloace de promovare au fost cele mai eficiente în vremea pandemiei pentru Vila OPT?

Promovarea a fost în mare parte online. În primul rând, am creat un site foarte bine pus la punct, unde clienții pot face foarte ușor o rezervare online. Promovare SEO, campanii Google Ads, postări pe Facebook și Instagram, parteneriate cu platforme precum Booking.com, Agoda, Expedia sau Tripadvisor, prin care clienții pot face rezervări rapid și unde foarte multe persoane intră să verifice, înainte de a rezerva, comentariile legate de fiecare hotel. Și, bineînțeles, recenziile primite din partea clienților noștri și recomandările acestora reprezintă cea mai bună promovare.

***

Despre Vila Opt 
Vila OPT spune povestea unei clădiri vechi de 100 de ani de pe o străduță liniștită din centrul istoric al Constanței care a fost restaurată complet și transformată într-o locație de cazare modernă, cu atmosferă contemporary chic. La câțiva pași de mare și lângă Centrul Istoric, Vila OPT este locul de unde pleci în descoperirea orașului și cazarea ideală atat pentru sejururi și city-break-uri cât și pentru deplasări de business.

Gabriela Enescu este Marketing Managing Partner Uppercase Peregrin, cu experiență de peste 20 de ani în marketing digital si strategie de marketing și de peste șase ani în domeniul turistic. 
Uppercase Peregrin este o agenție de marketing digital și web development pentru industria hotelieră și travel. De la proiecte de branding, dezvoltare de site-uri la social media și strategie digitala, cream funnel-uri integrate de marketing online pentru industria ospitalității și clienți precum InterContinental BucureștiAlbena BulgariaCapital PlazaHotel CișmigiuCAROMera HotelsHotel Alpin Poiana Brașov și mulți alții. Dacă dorești să lucrăm împreună pentru hotelul tău, contactează-ne aici.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *