Cum ne pregătim pentru ieșirea din izolare

uppercase peregrin

Tactici de marketing pentru hoteluri.

Fără a ști deocamdată foarte concret în ce vor consta, din 15 mai se anunță măsuri de relaxare a restricțiilor legate de deplasari și de reluare treptată a activității economice. Știm că, deși mall-urile și restaurantele nu se vor deschide încă, hotelurile își pot desfășura activitatea de cazare, cu respectarea anumitor restricții și a măsurilor de siguranță recomandate de autorități. 

În acest context, cum pregătim ieșirea din izolare și ce strategii de marketing putem aplica acum pentru a crește vizibilitatea? Spuneam într-un articol anterior ca nicicand apetitul pentru conținut online digital nu a fost mai mare, lucru datorat în special timpului pe care oamenii îl petrec în casă. Mai jos sunt recomandările noastre pentru câteva dintre cele mai importante tactici de marketing de aplicat acum, astfel încât la ieșirea din perioada de izolare hotelul să fie pregătit de activitate. 

Refaceți website-ul

Este o perioada excelentă pentru a reface asset-urile de marketing ale hotelului, iar cele mai importante dintre acestea sunt website-ul de prezentare și booking engine-ul. Website-ul este principalul canal de direct booking și este primul care trebuie optimizat. Modificările de rate-uri, condiții de cancellation, update-uri de securitate în hotel – adică multiplele modificări de acum – se comunică în primul rând pe site-ul propriu. Clienții știu acest lucru și caută informații pe site-ul hotelului, ceea ce duce la consolidarea canalului de direct booking. 

Aveți timpul necesar să analizați situația website-ului. Este user-friendly și optimizat pentru a împinge direct booking-ul? Reprezintă brandul? Are un design modern, responsive pe toate display-urile și adaptat trendului actual? Se încarcă repede? Este construit pe un CMS ușor de folosit? Are integrat un booking engine și sisteme de colectare leaduri pentru servicii adiacente, de la cereri de evenimente sociale la pachete la spa? Textele sunt optimizate SEO? Nu în ultimul rând, este momentul pentru un redesign și o refacere a website-ului, ca să corespundă cerințelor actuale. 

Vom publica în curând insight-uri despre cum creezi un site performant, care aduce revenue. Este bazat pe experiența noastră de web development, în care am dezvoltat zeci de site-uri de hotel, de la site-uri de prezentare premiate pentru design pentru hoteluri de business la platforme web pentru destinații de vacanță și resorturi. 

Mențineți activitatea pe rețelele sociale

Ca urmare a lockdown-ului, s-au înregistrat creșteri totale de peste 70% a gradului de utilizare a platformelor sociale Facebook și Instagram. Acum, când cei care obișnuiau să călătorească își caută noi mijloace de interacțiune digitală, este obligatoriu ca brandurile de travel & hospitality să își mențină prezența relevantă în feed-ul de social media. 

De la postări despre starea hotelurilor, modul cum se implică acestea în sprijinirea comunităților până la rețete din restaurant și pachete de oferte și servicii, conținutul distribuit pe rețelele sociale este urmărit cu interes de public. Pentru idei de postari, aici găsiți 10 tipuri de content pe care îl puteți crea și distribui pe pagina de Facebook și/sau Instagram. 

Inclusiv ad-urile au devenit mai vizibile și mai atractive în această perioadă. Un studiu TheNextWeb arată cum costurile de publicitate pentru Facebook, Instagram și Youtube au scăzut cu cca 15-20% în primele trei luni ale anului 2020, în timp ce rata de engagement pe conținutul distribuit și promovat a crescut.

Și da, studiile susțin faptul că oamenii consideră că este în regulă ca brandurile să continue sa facă advertising în perioada pandemiei.

Creați conținut optimizat după căutări relevante 

Timpul petrecut online a crescut nu doar Facebook și alte rețele sociale. Google a trebuit să dea asigurari de curând că poate face față creșterii imense de trafic pe toate platformele sale. Ce impact are asta asupra brandurilor de hotel? 

Dacă bugetele de advertising pe Google sunt pe hold, optimizarea site-ului pentru căutările organice trebuie să continue, de la căutarea de cuvinte cheie pentru texte, meta descrieri și alt-uri până la crearea de conținut optimizat pe pagina de noutăți, recomandări, blog. Și, deși în această perioadă, căutările sunt mai puțin despre produse și servicii pe care ni le-am dori și mai mult despre necesități și nevoi imediate, contextul și trendurile pot fi folosite în avantajul nostru. 

O sa luăm un exemplu. 

În lunile martie și începutul lui aprilie, expresiile legate de planificări de vacanțe și deplasări noi nu au înregistrat prea multe căutări. În mod interesant însă, după 24 aprilie, Google Trends începe să înregistreze vârfuri de căutări pentru cuvinte cheie legate de travel. Vom lua ca exemplu “oferte munte” și “oferte litoral”.


O creștere relativă de la 0 la 100% a căutărilor pe expresiile “oferte litoral” și “oferte munte” este contextuală – a apărut imediat după anunțarea relaxarii măsurilor restrictive cu privire la deplasări – dar arată, în mod concret, interesul oamenilor de a-și planifica vacanțe prin ieșiri la munte și la mare. 

Google Trends este un tool simplu, gratuit, ce poate fi folosit ca punct de start și pornind de la care puteți targeta geografic. Astfel, în cazul ofertelor la mare observăm că sunt interesante pentru locuitorii județelor Argeș, Prahova, Timiș și Ilfov, în timp ce ofertele la munte sunt căutate de cei din București. 

Pentru a apărea în căutările relevante, se creează conținut optimizat după expresiile care încep să apară în trend, după ce sunt filtrate prin tool-uri de SEO care le calculeaza volumele de search și competiția. Mențineți strategiile de optimizare pentru motoare de căutare, chiar dacă ați decis să întrerupeți bugetele de advertising.

Revenue Management.
Creați pachete speciale pentru sejururi viitoare

Dincolo de creare de conținut SEO prin articole despre destinatie, creați pachete speciale pentru sejururi viitoare. Un studiu al HSMAI Global arată că oamenii sunt cel mai interesați de astfel de informații venind de la hoteluri, urmate de cele legate de măsurile de siguranță și protecție a clienților și angajaților. 

Majoritatea predicțiilor arată că cererea de produse turistice va începe cu clienții locali pentru zona de leisure, urmată de turiștii de business în urban. Când faceți pachetele, analizați segmentele de consumatori, folosind datele pe care le aveți la dispoziție în CRM și sistemele de property management. Aplicați politici flexibile de canceling, chiar și după ridicarea restricțiilor de călătorie. Oamenii vor avea rețineri în a planifica long term, de teama că virusul va apărea din nou în viitor, iar politicile flexibile de anulare vor crește încrederea clienților în hotel. 

În aceeași direcție, folosiți perioada în care rezervările sunt puține și gradul de ocupare mic pentru a oferi o experiență îmbunătățită clienților. Pe termen lung, are ca efect creșterea simpatiei de brand și a loialității. 

Acestea sunt tactici de marketing de bază, la care se adaugă strategii de optimizare a prezenței în platformele de review-uri, update-urile în listing-urile Google MyBusiness și Google Hotels, planul de email marketing și alte tehnici care fac parte din strategia de marketing de hotel ce trebuie implementate permanent și cu atât mai mult acum.

Red Route Digital Uppercase Peregrin

Uppercase Peregrin este o agenție de marketing digital și web development pentru industria hotelieră și travel. De la proiecte de branding, dezvoltare de site-uri la social media și strategie digitala, cream funnel-uri integrate de marketing online pentru industria ospitalității și clienți precum InterContinental București, Albena Bulgaria, Capital Plaza, Hotel Cișmigiu, CARO, Mera Hotels, Hotel Alpin Poiana Brașov și mulți alții. Pentru detalii despre ceea ce facem, contactați-ne aici

Gabriela Enescu
Marketing Managing Partner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Alte articole