Hotel Marketing: Strategii de comunicare în criza #coronavirus

Pe termen scurt, industria ospitalității este în modul pause și probabil că, după criză, va urma o perioadă de creștere înceată. Perioade cum este aceasta creată de virus – sau cum au fost cele de la atacurile 9/11 – sunt rare pentru că sunt total impredictibile și au darul de a schimba total o industrie, societatea și chiar istoria. În ceea ce privește strategiile de hotel marketing, cum ar trebui să comunicăm atunci când avem o astfel de situație de criză? 

Recomandările generale ale specialiștilor, din studii realizate pe situații similare, sunt de a ne reține să reducem drastic rate-urile și bugetul de marketing. Mai ales într-o situație cum este #coronavirus, când scăderea cererii nu a venit pe fondul prețurilor, ea nu va crește ca urmare a scăderii acestora. Rate-urile, odată intrate într-o spirală descendentă, vor fi greu de readus la situația inițială. 

În ceea ce privește bugetul pentru hotel marketing – recunoscut ca fiind printre primele în care încep tăierile – adaptați-l, dar nu renunțați complet la cele mai importante mijloace care vă vor ajuta să rămâneți relevanți și prezenți în mintea clienților. 

Acum nu este, cu siguranță, momentul ofertelor, al reducerilor, promoțiilor și al îndemnului ca oamenii să se deplaseze și să ignore recomandarea de izolare la domiciliu. Dar treceți la implemantarea strategiilor de marketing de bază, cu aplicare imediată. 

  1. Cel mai important lucru este să comunicați în așa fel încât să puneți pe primul plan siguranța clienților, a angajaților și a business-ului. Iar la sfârșitul crizei, veți reporni comunicarea comercială, mai puternic decât oricând.

  2. Hotel Marketing intern. Creează un plan de comunicare eficientă cu angajații legat de epidemie și metodele de prevenție. Folosește mesaje vizuale (postere cu recomandare de a se spăla frecvent pe mâini), emailuri ce listează măsurile de prevenție recomandate de autorități și ședințe zilnice, scurte, cu tot personalul, prin care vă asigurați că toată lumea este informată. Acum este momentul când toți au nevoie de sentimentul că sunteți cu adevărat o echipă unită, solidară.

  3. Brand advertising. Alege canalele de comunicare. Folosește -l pentru creare și distribuție de content relevant. Rămâneți în atenția clienților pentru momentul în care vor vrea / putea să reînceapă să călătorească.

  4. Diferențiatori. Nu este momentul ofertelor bazate pe discount, ci al pachetelor create inteligent, cu servicii ce aduc valoare adăugată, flexibile ca dată și cu condiții
    prietenoase de cancel.

  5. Revenue management. Urmăriți rate-urile pieței și evitați să intrați într-o spirală descendentă a rate-urilor, din care va fi greu să ieșiți. Motivul pentru care oamenii nu vin la hotel nu este reprezentat de prețurile mari, deci scăderea lor nu va încuraja în mod direct creșterea consumului. 
 

Gabriela Enescu
Marketing Managing Partner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Alte Articole