Articol Biz: Recomandări pentru industria hotelieră în perioada de criză

Nu este o noutate că industria hotelieră este în criză și că sectorul ospitalității este printre cele mai afectate de noul coronavirus. Doar în București, gradul de ocupare în hoteluri a scăzut cu peste 30% față de anul trecut iar veniturile cu peste 40%.


Pentru hotelurile mari, primul șoc ce a dus la scăderea gradului de ocupare a venit acum trei săptămâni, din anularea evenimentelor corporate mari, în special cu delegați din străinătate, pe fondul deciziilor marilor companii de a-și amâna sau anula reuniunile. În ceea ce privește turismul de leisure, scăderea vine în primul rând pentru rezervările de 1 Mai și Paște, urmate de cele pentru vacanța de vară.

Pentru hoteluri, sursele alternative la veniturile din cazare sunt veniturile din închirierea spațiilor de evenimente, veniturile din restaurante, baruri și, pentru hotelurile mari, centrul spa sau diverse activități adiacente unui sejur de leisure.

Veniturile din închirierea sălilor pentru evenimente sociale (nunți, botezuri, aniversări) s-au închis destul de rapid după directiva interzicerii organizării evenimentelor cu peste 100 de persoane iar escaladarea crizei către izolare la domiciliu și lipsa deplasărilor riscă să blocheze total industria.

Am creat o listă cu câteva dintre cele mai bune recomandări de strategie, comunicare și marketing, pe care Revista Biz le-a publicat într-un articol luni, 16 martie, în rubrica BizRemote.  

Citiți continuarea pe Revista Biz….

Gabriela Enescu
Marketing Managing Partner

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alte Articole

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *